Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Domgård - Ödelagt

Domgård - Ödelagt

Label : Carnal Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : Een nieuwe plaat van de Zweedse kult-band Domgård? Mooi! Na vijf lange jaren sinds de release van ‘Myrkviðr’ is de Gothenburgse groep terug met ‘Ödelagt’, een mammoet van een plaat met twaalf woeste black metal songs in de fijnste Zweedse traditie met een thematische focus op de donkere én verlichtende aspecten uit de Germaanse mythologie.

Rauwe ouderwetse en melodieuze black metal met grimmige vocalen, gesproken en gefluisterde stemmen en heidense gezangen, uitgevoerd door alle bandleden. Domgård weet, mede door het occasionele gebruik van synths, een beklemmende sfeer te creëren én die vast te houden van begin tot einde. Terwijl de agressie er vanaf spat, blijft ‘Ödelagt’ toch een ver-weg onbekend en ongeschonden landschap.

Hoogtepunten bevinden zich vooral in het tweede deel van het album, vanaf titelnummer ‘Ödelagt’ met sfeervolle songs als ‘Lögr Óðreris - Urblodets Trollmakt’ en natuurlijk het epische zestien minuten durende ‘Förgånget’, maar ook agressieve knallers als ‘Svartdjupets Lockelse’ en ‘I Geirröds Hall’ met hun uiterst snelle gitaren zijn bovengemiddeld. Niets nieuw of origineel, maar ‘Ödelagt’ zal niet misstaan in je jaren negentig black metal collectie.

<< vorige volgende >>