Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Narbeleth - Indomitvs

Narbeleth - Indomitvs

Label : Folter Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : Dakkar is de man achter de Cubaanse éénmansband Narbeleth. ‘Indomitvs’ is alweer de vierde plaat in vier jaar van deze Cubaanse man. Narbeleth is de naam van een seizoen en betekent ‘zonne-afname’ in het Sindarijns, de Grijs-elfse taal van de elven in Midden-aarde. U ziet het, wij blijven u ongevraagd bestoken met al dan niet nuttige informatie uit deze verwrongen wereld.

De black metal die Narbeleth brengt, is gebaseerd op het rauwe geluid van de eerste Noorse bands uit de tweede lichting in de jaren negentig. Klassiek zwart metaal zonder poespas, recht voor de raap, zonder toetsen en grimmig. Een album voor puristen met punk invloeden, zoals in ‘The Lower Point Of The Star’: zoals dit soort black metal hoort te zijn dus. Naar goede gewoonte staat er ook een cover op ‘Indomitvs’ en na eerdere covers van Judas Iscariot, Urgehal en Darkthrone is het nu de beurt aan een nummer van Arckanum: een goed uitgevoerde versie van ‘Dauðmellin’

Dakkar stond zelf in voor het mixen en Ole Hartvigsen, alias Mithrin, gitarist bij Kampfar deed de mastering. Liefhebbers van bovengenoemde bands moeten zeker luisteren naar dit album.

<< vorige volgende >>