Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kadaverdisciplin - Death Supremacy

Kadaverdisciplin - Death Supremacy

Label : Hammerheart Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : Kadaverdisciplin! Onthoud de naam! Kadaverdisciplin is een vrij recente black metal band uit Zweden met de gitarist van Zombified, de zanger van Blodsrit en de huidige drummer van Marduk, al zou die laatste inmiddels de band alweer verlaten hebben.

‘Death Supremacy’ is hun debuut: éénenvijftig minuten ouderwetse black metal op een hedendaagse manier gebracht. Een vat vol ideeën uit de jaren negentig in een moderne setting. Melodieus, maar ook rauw en opruiend, gevarieerd en vol ingehouden woede die uiteindelijk toch zal leiden naar ontelbare barbaarse uitbarstingen, maar bovenal kil en boosaardig. Wie het werk van Naahz bij Blodsrit kent, weet dat de man een uitmuntende strot heeft en wie dat niet kent, zal vlug overtuigt zijn. Knappe composities hebben onderling ruzie om eerst gehoord te mogen worden. ‘Frozen Meadows’ is een beetje té melodieus en ietwat zeurderig voor deze plaat, al is het zeker geen slechte song. Hoogtepunten zijn alle andere nummers.

‘Death Supremacy’ is een ijzersterke plaat geworden die bij de old school liefhebbers misschien iets te afgelikt kan over komen, maar deze uitvoering is zo fantastisch, dat dat geen struikelblok mag zijn. Een echte aanrader!

<< vorige volgende >>