Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Fear Factory - Archetype

Fear Factory - Archetype

Label : Roadrunner Records | Archiveer onder nu metal

Release type: Full-length CD

Ralph : Het heeft enkele jaren geduurd en er is nogal wat gebeurd, maar Fear Factory is terug, en hoe! Na zo'n openingzin zul je begrijpen dat ik behoorlijk onder de indruk ben van "Archetype”, en daar heb ik zo mij redenen voor.

"Archtype” is namelijk een echte Fear Factory plaat geworden. Rete strak en super heavy. De agressie druipt er van alle kanten af, maar ook de melodie speelt weer een hoofdrol. Luister naar nummers als "Slave Labor” en Corporate Cloning en je begrijpt wel wat ik bedoel. De plaat klinkt fris en niet mechanisch zoals de meeste voorgangers. Fear Factory heeft het voor elkaar gekregen, om alle goede elementen van het zo typische geluid te bewaren, en daarnaast 'warm' te klinken. Nieuwbakken gitarist Christian Olde Wolbers heeft uitstekend werk geleverd, Dino Cazares wordt niet gemist, hoe lullig dat ook klinkt. Er is ook een nieuwe bassist in de persoon van Byron Stroud (ex Strapping Young Lad). Kenmerkend voor "Archetype” zijn ook nu weer de (haast onmogelijke) drumpartijen van Raymond Herrera en de gevarieerde zang van Burton Bell.

Ik kan er een heel verhaal van maken, maar dat is niet nodig. De pauze en de moeilijke tijd hebben de mannen goed gedaan, en met "Archetype” laat Fear Factory weer even horen wie er ook al weer de grondleggers van het genre waren, aanschaf is derhalve verplicht.

<< vorige volgende >>