Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Destruction - Thrash Anthems II

Destruction - Thrash Anthems II

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Nima :
Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat Destruction ’Thrash Anthems’ uitbracht; een compilatie van opnieuw opgenomen oude klassiekers. Een punt van kritiek die voormalig Lords Of Metal-collega Tormentor Erich op dat album had, was dat de songkeuze te voorstelbaar was, en dat de doorgewinterde fan alle nummers al in huis zou hebben. Alhoewel ik dat begrijp, was ik het in dat geval niet eens met de kritiek. Uiteraard kan in zo’n geval de magie van de originelen nooit worden vastgehouden / nagebootst, maar laten we eerlijk zijn; de songs waren beter gespeeld en kwamen bovendien nog sterker uit de verf door de goede productie. En al gaat mijn voorkeur over algemeen uit naar de originele versies, vond ik het absoluut niet erg om de songs in de hedendaagse versie te horen.

Datzelfde geldt voor ‘Thrash Anthems II’. Dit keer geen nieuwe songs, maar elf oude klassiekers (afkomstig van de albums tot en met ‘Cracked Brain’) in de huidige bezetting. De songkeuze is dit keer iets minder “voor de hand liggend” en we krijgen ook nog eens een nieuwe versie van ‘Frontbeast’ van de legendarische eerste demo ‘Bestial Invasion Of Hell’ uit 1984. Zoals gezegd wordt de magie van de originele songs ook hier niet geëvenaard, maar godverdomme de nieuwe opnames van de thrahsers die we hier te horen krijgen zijn toch echt wel heer erg gaaf. Dankzij de goede productie, de aangepaste gitaarsound en uiteraard Schmier’s ontwikkelde vocalen klinken de songs vele malen energieker en hebben zelfs veel meer impact. En dat terwijl de meeste songs al meer dan dertig jaar oud zijn. Over tijdloosheid gesproken…

De nieuwere generatie die altijd al verwend is geweest met een goede sound en daardoor de oude platen misschien minder kan waarderen (wat ik mij overigens moeilijk kan voorstellen) heeft nu dus het bewijs dat Destruction altijd al een sterke band is geweest. En ja, de doorgewinterde fan (waaronder ikzelf) heeft de materie al lang in huis, maar daarom is deze compilatie ook voor hun niet minder interessant. Dus niet zeuren, volume vol open en thrashen op die oeroude, doch nog altijd relevante, klassiekers. Naast het eigen werk krijgen we trouwens ook een cover van Dead Kennedys’ ‘Holiday In Cambodia’, die op mijn promo-exemplaar helaas ontbreekt.

Tracklist:
1. Confused Mind
2. Black Mass
3. Frontbeast
4. Dissatisfied Existence
5. United by Hatred
6. The Ritual
7. Black Death
8. The Antichrist
9. Confound Games
10. Ripping You Off Blind
11. Satan's Vengeance
12. Holiday in Cambodia (Dead Kennedys cover)


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>