Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Darkfall  - At The End Of Times

Darkfall - At The End Of Times

Label : Black Sunset | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen W. : Het Oostenrijkse Darkfall is al een oudgediende in de death thrash metalscene. Ze bestaan al sinds 1995 en ontvingen in 2013 zelfs de onderscheiding van beste Oostenrijkse metalband door het magazine Stormbringer.at. Toch zijn ze nooit echt doorgebroken of genieten ze van internationale bekendheid.

‘At The End Of Times’ is hun zesde album. De band weet ondertussen hoe het moet om een goed death metal album te maken, want daar zijn ze wel sterk naar opgeschoven. Af en toe hoor je nog wel eens een scherpe, meer thrash georiënteerde riff passeren, maar dat genre lijkt eerder tot een minimum beperkt te zijn gebleven. Zanger Thomas heeft een strot om u tegen te zeggen en buldert alles op zijn weg neer. Hevige drumsalvo’s en stevig gitaarwerk maken de zaak verder af. Er is echter niet echt veel variatie te horen, en dan is de lange speelduur toch wat teveel van het goede. Het toevoegen van enkele samples kan hier niet echt iets aan veranderen. De enige uitzondering is het nummer ‘Blutgott’. Het begint met wat zachter gitaarwerk en klinkt algemeen wat melodieuzer als de rest. Onderweg zijn er nog wat zachtere passages en een stuk mooie sirenezang te horen.
Fans van het genre gaan het album zeker kunnen appreciëren. Leken voor wie dit eerste kennismaking is met death/thrash, zullen zich toch wat oncomfortabel voelen.

<< vorige volgende >>