Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Siberian Meat Grinder - Metal Bear Stomp

Siberian Meat Grinder - Metal Bear Stomp

Label : Destiny Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Koen W. : Dat het immens uitgestrekte Rusland heel wat te bieden heeft, verbaast me niets, maar deze band uit Moskou is er toch in geslaagd om de vier poten van mijn stoel in enkele seconden omver te halen.
‘Metal Bear Stomp’ is hun tweede album. Misschien dat sommige van de lezers zich de band nog kunnen herinneren van hun vette show als afsluiter op de jaarlijkse ‘Guts & Glory’ band battle in de kelders van Dynamo in Eindhoven vorig jaar.

Met ‘Metal Bear Stomp’ doen ze er nog een schep bovenop. Dit is hoe crossover thrash metal moet klinken. Ze klinken niet als een jaren tachtig revival maar staan recht in de eenentwintigste eeuw. Elementen van hardcore, thrash en zelfs wat hiphop maken de zaak af. Al van bij opener ‘Ruder Than Your’ is dat duidelijk te horen. De meer als uitstekende zang wordt bijgestaan door harde stevige refreinen. De agressiviteit spat eraf. Geregeld wordt er eens overgeschakeld naar een meer rapgerichte zang. Denk dan maar gerust aan een klassenbak zoals Benji Webbe ten tijde van zijn Dub War. Nog zo een verrassing waren de snedige scherpe gitaarsolo’s zoals Slayer ze liet horen bij hun meesterwerk ‘Reign In Blood’. Tijdens de hele speelduur van veertig minuten lang bleven mijn nekharen overeind staan. Nergens laat de band een steek vallen en blijven ze doorgaan. Dit is terecht zowat het betere album in het genre dat ik laatste jaren al gehoord heb en het zal zeker deel uitmaken van mijn jaarlijst. Kopen dus.

<< vorige volgende >>