Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ozaena - Necronaut

Ozaena - Necronaut

Label : Time To Kill Records | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Daniël : Ozaena – een redelijk verborgen gebleven band uit een land dat al niet uitblonk op het gebied van metal, met enkele uitzonderingen daargelaten. De Italianen gaven met ‘Necronaut’ reeds hun tweede langspeler uit, na ‘Beneath The Ocean’ (2015). We duiken meteen het diepe in.

Er is weinig tot geen contrast tussen nummers onderling noch gedurende nummers waardoor er geen progressie waargenomen kan worden; de muziek valt weg in de duistere sfeer die op ‘Necronaut’ opgeroepen wordt. Groot probleem daarbij is ook de productie die de vlakheid van het geluid benadrukt. Wat aan harmonie bestond wordt daardoor weggedrukt; het eindproduct is erg rommelig. Hoogtepuntje zijn overigens de riffs op ‘The Ghost Inside’ en de tempowisselingen op titelsong ‘Necronaut’. De eerste nemen Tool-esque vormen aan; ze zijn interessant anders dan de gebruikelijke toonsoorten en trekken de luisteraar naar binnen om “the ghost inside my head” te ervaren. De tempowisselingen zijn prettig, omdat deze evengoed de luisteraar betrekken bij het verloop van de plaat. Het zangwerk is daarentegen weer redelijk monotoon en hangt op de achtergrond in plaats van de muziek te bekrachtigen of een meer autonome rol te spelen.

Kortom: er zijn niet genoeg elementen op de plaat die de aandacht trekken. ‘Necronaut’ is lijkschouwer op de eigen begrafenis.

<< vorige volgende >>