Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nocturnes Mist - Blackness From The Stars

Nocturnes Mist - Blackness From The Stars

Label : Seance Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Wilco : Ik ben op veel gebieden nog nogal kritisch. Minder genuanceerd zou je kunnen stellen dat ik een zeikerd ben. Op het gebied van black metal ben ik een nog grotere zeikerd dan gemiddeld. Er is namelijk veel black waar ik niet dol gelukkig van wordt. Dat symfonische hoeft van mij niet, net als Viking en Pagan black. Oeverloos geëmmer zoals bij post black metal mogen ze van mij ook verbieden. Wat kan ik dan wel waarderen? Intense, brute, doch melodieuze black metal zoals Dark Funeral, Naglfar of Belphegor (of is dat weer te veel death?) die maken.

Deze Aussies zijn vooral heel erg Satanistisch en willen dat via hun muziek uitdragen. Op zich hadden ze dat er niet bij hoeven vermelden, het hoesje zegt voldoende, ook over de volwassenheid.
Afgaand op de cover had ik een vreselijk bruut, infernaal en monsterlijk album verwacht. Valt dat even tegen. Niet dat het een pop album is geworden, maar de scherpe bruutheid waar ik bij black zo van hou ontbreekt. Het is vooral rauwe (vocalen) eenvormige black met twee soorten tempi: blast en mid-tempo. De leads die zo typisch voor black zijn jammer genoeg slechts enkele keren te horen. Helaas moet ik vast stellen dat er voor een zeikerd zoals ik weinig te genieten valt op dit album. Dat heb ik dan ook nauwelijks gedaan. Natuurlijk zijn er enkele passages die het aanhoren waard zijn, maar dat maakt het album nog niet tot een aanrader. Ik heb me er met moeite door heen kunnen worstelen. Saai en eentonig zijn de trefwoorden.

<< vorige volgende >>