Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Gravdal - Kadaverin

Gravdal - Kadaverin

Label : Soulseller Records | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Koen S. : Gravdal uit Hordaland, Bergen in Noorwegen deed er liefst zeven jaar over om een opvolger op de markt te brengen voor het onvolprezen Torturmantra uit 2010. Personeelswissels en akkefietjes met de toenmalige platenmaatschappij zorgden voor deze vertraging, maar nu brengt Gravdal met ‘Kadaverin’ eindelijk een nieuwe plaat uit.

V'gandr van Helheim en Taake zorgde voor het merendeel van de songteksten en dat is nog maar het begin van alle gastbijdrages op ‘Kadaverin’: saxofonist Benjamin Mekki Widerøe van Seven Impale speelt saxofoon op twee songs, Gjermund Fredheim van Taake en Orkan speelt een gitaarsolo, Phenex van Satyricon en The Ruins Of Beverast speelt piano, Alva, dochter van zanger Eld deed ook een bijdrage en daar blijft het zelfs niet bij. De gure black metal van Gravdal wordt in het eerste nummer meteen ondersteund door een stuk saxofoon, waardoor je helemaal van je sokken geblazen wordt. Onverwacht, maar daarom niet minder geslaagd.

Dit soort black metal gaat al heel wat jaren terug en drukt op het gemoed van de luisteraar met z’n rauwe, kille atmosfeer. Nieuwe zanger/bassist Eld, ook werkzaam bij Aeternus en live bij Taake, kwijt zich uitstekend van zijn taak en krijst zich een weg door de aparte songs. ‘Apostler Av døden’ is een ander hoogtepunt door de gastbijdrage van Olav Iversen, zanger bij doom instituut SAHG. ‘Kadaverin’ is de zoveelste top release binnen het zwarte genre dit jaar.

<< vorige volgende >>