Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Zeroscape - Finish Dem

Zeroscape - Finish Dem

Label : Bad Reputation | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Cedric : Zeroscape is een Canadese band uit Toronto en afgaand op de hoes van hun nieuwste plaat kan je al raden welk genre men hier mixt met metal. Jawel, reggea man. ‘Finish Dem’ is reeds hun derde plaat, een EP niet meegerekend, maar eerlijk gezegd had ik nog nooit van het bestaan van Zeroscape gehoord, ook al zou deze band naar eigen zeggen heel vaak in Europa op de planken staan.

Heel vaak vind ik de mix van reggae en metal wat geforceerd klinken, ook omdat reggae/ragga nu niet onmiddellijk mijn favoriete genres zijn, en dat gevoel krijg ik ook bij het beluisteren van deze nieuwe Zeroscape. Natuurlijk denk je als vergelijking onmiddellijk aan een band als Skindred, vermits beide bands dezelfde invloeden in hun muziek integreren, maar de metalinvloeden bij Zeroscape klinken nog net iets meer nu-metal dan bij Skindred. Dat zorgt er voor dat de songs voldoende donkere emotie en melodie bevatten om te blijven boeien, maar om eerlijk te zijn klinkt het geheel hierdoor een tikkeltje gedateerd.

Kwalitatief kan ik eigenlijk weinig aanmerken op deze release. De sound zit goed, de songs bevatten aanstekelijke melodielijnen en de stem van zanger Binski past helemaal binnen het concept dat de band voor ogen heeft. Toch kan ik mij niet ontdoen van het reeds vermelde gevoel dat alles wat geforceerd overkomt. Fans van Skindred en een band als Hed(PE) bijvoorbeeld kunnen deze release zeker een kans geven. Wie weet vinden jullie er heel wat meer aan dan ikzelf. Peace man!

<< vorige volgende >>