Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Construcdead - Violadead

Construcdead - Violadead

Label : Regain Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Peter B. : Laten we eens veronderstellen dat je behoorlijk onder de indruk bent van de band Soilwork. Waarom? Omdat je vindt dat die band een unieke formule en dito geluid heeft. Er zullen zeer zeker veel mensen zijn die het met je eens zijn. Soilwork is aangekomen op het punt waarop ze de status hebben dat ze anderen inspireren. Zeker, het is allemaal zeer begrijpelijk. Daarom wil ik het nu even hebben over het album "Violadead” van de Zweedse band Construcdead.

Construcdead is zeer zeker beinvloed door Soilwork. Ze klinken namelijk niet alleen zoals Soilwork, ze kopieren ook de struktuur, de aanpak, het gitaargeluid, de breaks… Eigenlijk zowat alles dus van Soilwork. Construcdead doet dit zeer goed, want de band bestaat overduidelijk uit erg goede muzikanten. Ja, het klinkt gewoon allemaal verdomd goed. De melodieën, de melodieuze dubbele vokalen met het scherpe randje, alles is vertegenwoordigd. De band heeft zelfs banden met Soilwork, want drummer Erik Thyselius bijvoorbeeld speelt ook in de band Terror 2000, waarin ondermeer leden van Soilwork en Darkane spelen. Om het verhaaltje compleet te maken is dit album dan ook nog geproduceerd door Richard Larsson en Peter Wichers, de gitarist van, jawel, Soilwork.

Het eerste stukje van deze recensie gaat over mij. Ik ben die gast die behoorlijk onder de indruk is van Soilwork en ondanks het feit dat ik hier een goed klinkende band hoor, is het nog steeds geen Soilwork. Of wel soms?

<< vorige volgende >>