Listen live to Radio Arrow Classic Rock
W.A.S.P. - Re-Idolized

W.A.S.P. - Re-Idolized

Label : Napalm Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Re-release

Sjak : Het vijfde album van de Amerikaanse shock-rockers W.A.S.P., zijnde ‘The Crimson Idol’ werd in 1992 uitgebracht en om het vijfentwintigjarige jubileum van dat album op gepaste wijze te vieren, wordt deze plaat nu onder de titel ‘Re-idolized’ opnieuw uitgebracht samen met een vijftig minuten durende film over het verhaal wat op de plaat verteld wordt. Naast deze film staan er ook een aantal extra nummers op het album die oorspronkelijk bedoeld waren voor het originele album, maar die daar nooit op verschenen zijn.

Ook vijfentwintig jaar na dato blijkt ‘The Crimson Idol’ nog niets van zijn charme verloren te hebben en is dit album samen met ‘The Headless Children’ nog steeds het beste wat Blackie Lawless in zijn lange carrière heeft uitgebracht. Doordat de originele bezetting uit elkaar gevallen was, werd Blackie op dit album bijgestaan door gitarist Bob Kulick en drummers Stet Howland en Frankie Banali en deze heren hebben van ‘The Crimson Idol’ echt een juweeltje gemaakt.

Nummers zoals ‘Hold On To My Heart’, ‘Chainsaw Charlie (Murders In The Rue Morgue)’, ‘The Great Misconceptions Of Me’ en ‘Doctor Rockter’ staan anno 2017 ook nog als een huis en zijn gewoon tijdloos. De toegevoegde film en de extra nummers maken het verhaal helemaal compleet en zorgen ervoor dat je deze ‘Re-idolized’ gewoon aan moet schaffen, zelf al heb je ‘The Crimson Idol’ al in je collectie. Tijdloze klassieker!

Tracklist:CD1:
1. The Titanic Overture
2. The Invisible Boy
3. Arena Of Pleasure
4. Chainsaw Charlie (Murders In The Rue Morgue)
5. The Gypsy Meets The Boy
6. Michael’s Song
7. Miss You
8. Doctor Rockter

Tracklist CD2:
1. I Am One
2. The Idol
3. Hold On To My Heart
4. Hey Mama
5. The Lost Boy
6. The Peace
7. ShowTime
8. The Great Misconceptions Of Me


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>