Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tony Mills - Streets Of Chance

Tony Mills - Streets Of Chance

Label : Battlegod Productions | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Sjak : Zanger Tony Mills is jarenlang actief geweest in bands zoals Shy en T.N.T., maar ook op het solo-front heeft hij zich niet onbetuigd gelaten, wetende dat deze ‘Streets Of Chance’ alweer zijn vijfde solo-album is. Zijn vorige plaat ‘Over My Dead Body’ dateerde van 2014 en was wat minder A.O.R.-gericht dan wat we van hem gewend zijn. Op dit nieuwe album is het A.O.R.-aspect echter wederom in ere hersteld en dat biedt een mooi draagvlak voor de prima stem van deze sympathieke zanger.

Opener ‘Scars’ laat al meteen horen wat de kracht van dit album is, want dit is een erg aanstekelijk nummer met een heerlijk refrein en een hoofdrol van Tony himself. Maar ook nummers zoals ‘Battleground’, ‘When We Were Young’ en ‘Seventh Wonder’ laten horen dat de pauze van drie jaar erg goed is geweest voor de heer Mills, want hij klinkt frisser dan op zijn voorgaande plaat. Het enige nummer wat ik niet zo kan waarderen is het toch wat matige ‘Dream On’, dat eigenlijk kwalitatief een stuk minder is dan de overige songs.

‘Streets Of Chance’ is een stuk melodieuzer en toegankelijke dan voorganger ‘Over My Dead Body’, zonder de ruwe kantjes er volledig af te slijpen overigens. Dat zorgt er voor dat dit vijfde Tony Mills solo-album een zeer aangename luister-ervaring is die de liefhebbers van het genre zeker zullen kunnen waarderen. Lekker plaatje.

<< vorige volgende >>