Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Theotoxin - Atramentvm

Theotoxin - Atramentvm

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen S. : Theotoxin is een nieuwe band die een jaar na hun oprichting meteen aan de poorten van de hemel staan te kloppen om hun eerste album ‘Atramentvm’ in de strot van Sint-Pieter te rammen.

Theotoxin speelt blackened death metal en doet dat zeer overtuigend. De brutaliteit en agressiviteit spatten ervan af: dit is geen metal voor koorknapen. Letterlijk dan, want alles wat met het Christendom te maken heeft, wordt hier meedogenloos gesloopt. De volgende tekst komt uit ‘My Harlot’: Masochistic fantasies, Son of God get on your knees, My rod will furnish you well, I´ll show you my bondage hell! Zo worden we achtentwintig minuten literair verwend. De zwarte death metal die Theotoxin uitbraakt, klinkt verrassend melodieus en het ketterse gekrijs en gegrowl van zanger Mantus zijn gortig en walgelijk. Martin Shirenc, welbekend van Pungent Stench en Hollenthon, speelde de synths in en zorgde voor de layout van ‘Atramentvm’.

Ik heb lang getwijfeld om de naam van Belphegor in deze review te gebruiken en was het niet van plan, maar uiteindelijk zou de vraag toch gesteld worden, dus daarom dit: Theotoxin komt ook uit Oostenrijk en speelt ook extreem godslasterlijke metal, maar zij zijn géén flauw afkooksel. Theotoxin is een band die het zelf helemaal gaat waar maken!

<< vorige volgende >>