Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nervecell - Past, Present… Torture

Nervecell - Past, Present… Torture

Label : Lifeforce Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : Na ’Preaching Venom’ en het recentere (mwah, 2011) ’Psychogenocide’ is er met ‘Past, Present… Torture’ eindelijk weer eens een teken van leven van het uit Dubaï afkomstige Nervecell.

Het intro zet de Midden-Oosten sfeer neer, maar vanaf de tweede track ‘Aadvent’ is echt duidelijk waar Nervecell (nog altijd) voor staat: ongenadige, brute, gevarieerde death uit het straatje Morbid Angel en Deicide – met hier en daar wat Arabische invloeden. Met de techniek zit het bij de mannen wel goed en ook de Poolse productie vol Behemoth knipogen staat als een huis. Gelukkig is het songmateriaal van een zelfde niveau en laat het drietal hier weer eens duidelijk horen waarom ze al jaren een van de bekendere DM bands uit het Midden-Oosten zijn.

De dertien tracks op ‘Past, Present… Torture’ bieden snelheid, furie, razernij en gieten dat in een memorabele en bij vlagen pakkend en zelfs bijna “catchy” te noemen jasje. Keurig. Zo lyrisch als collega Koen B. destijds was over de band, ben ik niet, maar dit is een uitstekende plaat waar liefhebbers van het betere technisch onderlegde hak- en zaagwerk (met hier en daar een instrumentaal uitstapje) wel raad mee weten. Oh, nog een feitje: het trio is sinds 2003 actief met dezelfde line-up en heeft nooit een vaste drummer gehad. Op deze schijf zijn de drums – uitstekend – verzorgd door Alex Micklewright (van Abhorrent Decimation, die recent met ’The Pardoner’ nog een sterke schijf afleverden). ‘Past, Present… Torture’ komt uit op CD en LP.

<< vorige volgende >>