Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Grant The Sun - Grant The Sun

Grant The Sun - Grant The Sun

Label : Mas-Kina Recordings | Archiveer onder post rock / post metal

Release type: Full-length CD

Patrick : Grant The Sun is een trio uit Noorwegen en dat bestaat uit leden van Beaten To Death en Insense. Wie afgaande op deze bandnamen op ‘Grant The Sun’ grindcore of progressieve metal in de lijn van Textures of de chugga chugga riffs van Meshuggah verwacht, zal bedrogen uitkomen.

Het drietal schotelt je op hun zes tracks tellende debuut album een geluid voor dat het midden houdt tussen instrumentale post-rock en metal, waarbij Håvard Sveber, Martin Rygge en Markus Lillehaug Johnsen, net als in hun vaste bands, niet enkel de gebruikelijke paden bewandelen. De tracks bevatten naast het overduidelijke post-rock geluid hier en daar een uitstapje naar de wat technischere mathrock en zijn goed voorzien van complexere ritmes, verschillen in dynamiek, progressieve en dan weer stuwende gitaarlijnen (‘Økologisk Rave’, wie zei daar Meshuggah?) en pakkende melodieën. De zes tracks, op één na allemaal met een speeltijd van minimaal ruim vijf minuten, weten - ondanks dat ik een zanger toch wel mis (maar goed, dat is iets persoonlijks) - zeker te boeien. Met titels in het Duits (‘Haben Sie Angst’), Engels (‘No Thanks, Yes’) en Noors (‘Fru Blodøks’) bewandelt het drietal ook niet het meest gebruikelijke pad.

Met al die verschillende invloeden laat dit ‘Grant The Sun’ zich niet heel makkelijk één muzikaal label oplakken. Maar wat maakt dat ook uit? Als instrumentale postrock (laat ik het daar maar op houden) jou aanspreekt, is dit album minimaal een luisterbeurt waard.

<< vorige volgende >>