Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blind Guardian - Live Beyond The Spheres

Blind Guardian - Live Beyond The Spheres

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Nima : De laatste officiële live-plaat van Blind Guardian is alweer veertien jaar oud. Na het massieve laatste studioplaat, ’Beyond The Red Mirror’, en de uitgebreide tour die daarop volgde was een live-album (opgenomen tijdens die tour) natuurlijk al te verwachten.

Blind Guardian staat uiteraard voor kwaliteit, en dat is precies wat we hier krijgen. Het materiaal op ‘Live Beyond The Spheres’ is afkomstig van dertig shows, en de heren hebben het beste van elke show geselecteerd om het beste resultaat te bereiken voor het album. En het resultaat mag er zeker wezen. Ondanks het feit dat de songs van verschillende concerten zijn geplukt, klinkt de tweeëntwintig-tellende plaat (goed voor bijna drie uur aan muziek), verspreid over drie CD (of vier LP’s) niet als een stel losse nummers, maar als één geheel. Nou ben ik over het algemeen niet zo’n fan van live-albums, maar dit is één van die zeldzame uitzonderingen en een bijzonder aangename luisterervaring. Uiteraard krijgen we hier klassiekers zoals ‘Majesty’, ‘Valhalla’, ‘Banish From Sanctuary’, ‘Lost In The Twilight Hall’, en uiteraard ‘The Bard’s Song’, Nightfall’ and ‘Mirror Mirror’, maar ook nieuwere materiaal zoals ‘Fly’, ‘Tanelorn’, ‘Twilight Of The Gods’, ‘The Ninth Wave’ en ‘Prophecies’ (om er een paar op te noemen). Wat hierbij opvalt is dat de band zich door de jaren heen flink heeft ontwikkeld en dat de muzikale koers aardig is veranderd, maar dat het geheel onmiskenbaar als Blind Guardian is gebleven en perfect bij elkaar past. En uiteraard is het woordje “kwaliteit” een constante factor.

Degene die de band live aan het werk hebben gezien weten dat een Blind Guardian optreden een unieke ervaring is, en dat gevoel en “magie” is goed vastgelegd op deze opnames. Voor de fans is dit uiteraard verplichte kost. Maar ook degene die de band nog niet (goed genoeg) kent kan middels plaat een goed beeld krijgen van alles waar deze Duitsers voor staan, en zal er niet verkeerd aan doen ‘Live Beyond The Spheres’ aan te schaffen, en zich mee te laten spelen in de magische wereld van Blind Guardian.

Disc 1
1. The Ninth Wave
2. Banish from Sanctuary
3. Nightfall
4. Prophecies
5. Tanelorn
6. The Last Candle
7. And Then There Was Silence

Disc 2
1.The Lord of the Rings
2.Fly
3.Bright Eyes
4.Lost in the Twilight Hall
5.Imaginations from the Other Side
6.Into the Storm
7.Twilight of the Gods
8.A Past and Future Secret
9.And the Story Ends

Disc 3
1.Sacred Worlds
2.The Bard's Song (In the Forest)
3.Valhalla
4.Wheel of Time
5.Majesty
6.Mirror Mirror

<< vorige volgende >>