Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Sailing To Nowhere - Lost In Time

Sailing To Nowhere - Lost In Time

Label : Underground Symphony | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Wilco : Bij Italiaanse power metal bands moet je altijd op je hoede zijn. In 90% van de gevallen gaat het immers ergens hoe dan ook fout. Dat is een gegeven, het is aangeboren. De bekende uitzonderingen op deze regel ga ik niet meer aanhalen, u als power metal liefhebber kent die al lang. De eerste indruk van dit album is echter positief, ook al hebben we hier te maken met Italiaanse power metal. Vooral de vocalen van Marco Palazzi vallen positief op. Ja, echt. En dan doen Fabio Leone (Rhapsody) en Roberto Tiranti (Labyrinth) ook nog mee. Dat ziet er goed uit. Muzikaal wordt er stevige, degelijk power metal geboden. Er zitten weinig verrassingen in, maar het is zeker geen straf om naar de muziek te luisteren. De beheersing van de instrumenten is, zoals vaak bij Italiaanse bands, dik in orde.

Helaas heeft de band echter twee mooie metal poezen in de gelederen die ook tijd opeisen. En dat is geen aanwinst; zowel Helena als Clara beschikken niet over een goede stem en hun zang haalt daarom het niveau van de songs omlaag. Nergens voor nodig, want met alleen Marco op zang was het echt aanzienlijk sterker. Het gaat echter op nog een ander vlak vreselijk mis: de teksten. Niet alleen zitten er veel typefouten in de teksten, grammaticaal zijn ze echte een gruwel. Je moet zinnen vaak meerdere malen overlezen omdat tot de conclusie te komen dat het volstaat met fouten. Maar dan zijn we er nog niet. Inhoudelijk is het helemaal een drama wat betreft de teksten. Leest u even mee? En bedenk dan het quotes zijn…

A new life! A new life! A new Life!
A new life in a new home world
A new life! A new life in a new home world!
In a new home world!
Throught into these
New era the sunshine of its light
We’re losing our world without green
No blue but just steel all around
It’s not ok
I want to leave this sheet


Wat? Precies…dat was mijn vraag ook. Nee, dan deze:

Can you see you’re sailing blind
To shores without heart
Till your life will reminds you
Anotherman’s life
You lost your sea lane
‘cause fighting the winds
Let your soul go with the flow
Where destiny awaits


Op dit niveau kan dit echt niet meer. Dat je de taal niet beheerst is één ding, maar dat je teksten echt nergens over gaan is wel heel erg storend. Kort samengevat is het dan ook jammer dat de sterke mannelijke vocalen en het muzikale vakmanschap toch ondergesneeuwd raken door matige damesvocalen en ronduit infantiele teksten. In een muzikale niche waar de concurrentie moordend is en er bizar veel echt goede bands rondlopen kan je je dit soort zaken gewoon niet veroorloven als je plannen hebt voor een lange termijn carrière. Nee, dit is zeker geen aanrader.

<< vorige volgende >>