Listen live to Radio Arrow Classic Rock
HeadCrusher - Death Comes With Silence

HeadCrusher - Death Comes With Silence

Label : Eigen beheer | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : Koffie. Pardon? Koffie. U zei? Koffie. Zwart. Diep, diep zwart.

Ok, dat vergt enige uitleg. HeadCrusher is tegenwoordig (nou ja, tegenwoordig, alweer bijna tien jaar) gevestigd in Texas, USA, maar de band komt oorspronkelijk uit Colombia. En daar wordt veel koffie verbouwd. Dus heeft de band in haar merchandise assortiment onder andere… HeadCrusher koffie. Hetgeen gaaf is. Want. Dus. Daarom.

Maar goed. U kwam hier niet om te lezen over koffie, u kwam hier om te lezen over ‘Death Comes With Silence’, de nieuwste plaat van dit quintet. Snel, furieus, intens, complex, groovend, opgefokt, bruut. Een high speed aanval op al je zintuigen – of nou ja, toch in elk geval op je gehoor. En toch alledonders pakkend. Vleugje deathcore, klein vleugje mathcore. Tandje terug, zwaar aanzetten, terugzakken naar bijna slowmotion platwalzerij, chorusje d’r bij, sfeervol opbouwen en BAM knal-voor-je-bakkes weer het gas intrappen, vol freaky details. Bij vlagen moet ik zelfs denken aan het geniale Burst uit Zweden - dat overigens helaas niet meer bestaat. HeadCrusher zit nog niet helemaal op dat level, maar het feit dat ik tijdens het luisteren van ‘Death Comes Silence’ een aantal keer een Burst flashback krijg, is wat mij betreft een goed teken…

Colour me impressed, de mannen weten op hun derde langspeler een zeer overtuigende en moderne sound neer te zetten, met een geweldige mix tussen complexiteit, aggressieve deathcore en lompe, groovende, knettercatchy death metal. Nice. Very nice. Dat dit een eigen beheer release is, verbaast me overigens zeer. Het niveau dat deze vijf heren laten zien, verdient het om met de steun van een label een breder publiek te bereiken. Of het is een bewuste keus van de mannen. Hoe dan ook, deze plaat verdient het om gehoord te worden.

<< vorige volgende >>