Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Bliss Of Flesh - Empyrean

Bliss Of Flesh - Empyrean

Label : Listenable | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen S. : Met ‘Empyrean’ beëindigt Bliss Of Flesh hun trilogie geïnspireerd door Dante’s Goddelijke Komedie. Deze trilogie begon in eerste instantie met ‘Emaciated Deity’ gevolgd door ‘Beati Pauperes Spiritu’.
The Empyrean is de hoogste plaats in de hemel, door Dante bereikt in de laatste etappe van zijn reis naar God…Het verhaal gaat nog veel verder, maar diegene die dit per se wil kennen, zoekt het zelf maar eens op.

Het gaat hem over de muziek en wat hebben we hier? Melodieuze blackened death metal die heel verhalend klinkt, met epische passages, gesproken stemmen en akoestische tussenstukken om het concept uit te beelden. Niets buitensporigs te vinden hier: de nummers zijn vrij toegankelijk en verschillen nogal van opzet met mekaar door het bovenvermelde Dante-concept. ‘Empyrean’ geniet een goede productie, maar het geheel mist een beetje de scherpe kantjes die ik zoek in zwart doodsmetaal. Er zijn geen eindeloze ondergrondse gangen vol verrotte lijken te vinden, maar eerder een mooi groen doolhof rond een Italiaanse kapel om eens verstoppertje in te spelen.

<< vorige volgende >>