Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Ursinne - Swim With The Leviathan

Ursinne - Swim With The Leviathan

Label : Transcending Obscurity | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : YEESSSSSSS, godverredomme, yeessss!!! Wat een bazenplaat. Van lomp groovende en verdraaid catchy zwaargewicht ‘Devil May Care’ via de Lemmy tribute ‘Bullet Bitten’ en het achterlijk zwaar zagende ‘Talons’ tot het rammend OSDM approved rockende ‘Something Wicked This Way Comes’: ‘Swimming With The Leviathan’ van het internationale gezelschap Ursinne grijpt je bij je mondhoeken, trekt je bakkes genadeloos in een grote grijns en nodigt je uit tot een verkwikkend doodsmetalen dansje. Heerlijke no-nonsense Swedeath met rot’n’roll attitude, met een mate van swingend grooven die zelden vertoond is.

Ja, volgens mij kunnen we wel stellen dat de combinatie van Dave Ingram (Echelon, Down Among The Dead Man, ex-Bolt Thrower, ex-Benediction en ex-Hail Of Bullets) op vocals en Jonny Petterson (Wombbath, Just Before Dawn, Henry Kane) die alle instrumenten voor z’n rekening neemt uitermate geslaagd is. Ursinne zaagt, swingt, grooved, hakt, rost en ramt er op los, met een bek energie voor tien en een ondertoon die enige mate van zelfspot en puur, schaamteloos genieten van lekker lompe death metal door laat schemeren. Heerlijk. En dan heb ik het nog niet eens over de vier bonustracks / covers die op ‘Swim With The Leviathan’ staan… Ik bedoel, wie is er niet benieuwd naar een OSDM versie van ‘Crazy Horses’ (The Osmonds), ‘Turning Japanese’ (The Vapors), ‘Monsters In The Parasol’ (Queens Of The Stone Age, met gastzang door Kam Lee) en ‘Spellbound’ (Siouxsie And The Banshees), maar dan met de koning van de gearticuleerde grunt achter de microfoon, mister Dave Bjerregaard Ingram himself? Nou? Dat dacht ik.

Kneiter van een OSDM approved bazengroove plaat, waar het plezier op aanstekelijke wijze vanaf spat. Absoluut jaarlijst materiaal! Oh, en voor wie zich daar mee bezig houdt: sinds kort heeft Ursinne door de toevoeging van Sonia Nusselder op bas ook nog een Nederlands tintje gekregen.

<< vorige volgende >>