Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Kaihon - Terraform

Kaihon - Terraform

Label : Eigen beheer | Archiveer onder metalcore

Release type: Mini-CD

Cedric : Volgens mij is dit de eerste keer ooit dat ik een metalband leer kennen uit Dubai. Ja, dat leest u goed, Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Ik ben niet zo op de hoogte van de politieke en religieuze situatie in die regio, maar het lijkt me toch niet zo vanzelfsprekend om aldaar als metalband door het leven te gaan. Daar komt nog bij dat de muziek van Kaihon vrij stevig is, waardoor ze ginder zeer zeker zullen opvallen.

‘Terraform’ is de debuut EP van de band en de vijf heren laten hierop zeker een goede indruk na. Hun muziek klinkt modern, stevig, technisch en melodieus. Als een mix van Animals As Leaders, Black Dahlia Murder, Unearth, Periphery, Bring Me The Horizon en een vleugje Gojira. Metalcore, moderne djent en death metal invloeden worden samengebracht tot een krachtig geheel. De band beheerst duidelijk zeer goed hun instrumenten, en vooral de melodieuze solo’s klinken geweldig. Techniciteit is alom aanwezig maar neemt nooit de bovenhand op de song. Ook de vocals klinken bruut en gaan van krachtige screams tot zelf een occasioneel streepje cleane zang.

Productioneel klinkt deze EP dan ook nog eens als een klok. Deze drie songs (en een intro) zouden, als alles goed gaat, toch moeten zorgen voor erkenning bij een groter publiek. De kwaliteit is zeker aanwezig om het te gaan maken bij fans van het genre. Zelf ben ik geen absolute liefhebber van deze stijl muziek, maar als het goed is moet je dat ook kunnen toegeven. Goed gedaan mannen!

<< vorige volgende >>