Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Tengger Cavalry - Die On My Ride

Tengger Cavalry - Die On My Ride

Label : Soulfood Music Distribution | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Sicktus : Wat krijg je als je klassiek, folk, bergen (vreemde) strijkinstrumenten, heavy metal, Mongoolse keelzang (Khoomei), fluit, galoperende drums mengt met een vleugje Laibachiaanse lage voordraagzang en fucking pakkende, bijna poppy refreintjes combineert? Juist, de nieuwste plaat van Tengger Cavalry!

Muzikaal is de band sinds ’Ancient Call’ nog meer opgeschoven richting heavy metal, maar Tengger Cavalry voegt daar nog altijd hun unieke mix van shamanistische folk en Mongoolse traditionele muziek aan toe. Op ‘Die On My Ride’ neigt de band met tracks als ‘To The Sky’, ‘Ashley’ en ‘The Choice Of My Mind’ zelfs zo nu en dan naar een meer toegankelijke pop / alternative rock kant, met een vleugje Alice In Chains. Niet per sé mijn kopje yakboter thee, maar ik bewonder de experimenteerdrift van de band. Toch zorgt juist die experimenteerdrift er voor dat ‘Die On My Ride’ zo nu en dan een beetje voelt als een compilatieplaat, zonder de ijzersterke rode draad die ‘Ancient Call’ wel had.

Conclusie: de heavy metal / folk tracks bevallen me nog altijd erg goed, het poppy gedeelte kan me eigenlijk behoorlijk gestolen worden. En dan blijven er zo’n vijf à zes tracks over – wat gewoon te weinig is op een album van dertien nummers. 80 punten voor de heavy tracks, 41 punten voor de rest.

<< vorige volgende >>