Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Wind Rose - Stonehymn

Wind Rose - Stonehymn

Label : Inner Wound Recordings | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Jori : Het derde album van het Italiaanse Wind Rose ligt direct in lijn met voorganger ‘Wardens of the West Wind’ en is daarmee weer een mengelmoes van Europese power metal en Scandinavische folk metal. Opvallend aan de groep is de cleane zanger, Francesco Cavalieri. De man staat tegenwoordig ook bij het Franse Fairyland als zanger geregistreerd, maar deze band is al acht jaar stil dus wat dat aan nou je cd toevoegt, Joost mag het weten. Wind Rose is echter wel springlevend en op dit nieuwe ‘Stonehymn’ vinden we zo’n drie kwartier muziek die uitblinkt in eigenzinnigheid.

De cd opent met een intro en barst daarna los in ‘Dance Of Fire’, een nummer dat op de cleane zang na griezelig dicht bij Ensiferum ligt. Hetzelfde kan worden gezegd over het daaropvolgende ‘Under The Stone’. ‘To Erebor’ legt door zijn uitgebreidere folky instrumentarium meer een link met het Duitse Equilibrium. Met zeven en een halve minuut het langste nummer van het album is ‘The Returning Race’, wat door alle subtiele toevoegingen aan het geluid af en toe zelfs wat aan Wintersun doet denken en een onbetwist hoogtepunt is op het album. Na al dit geweld remmen met het instrumentale ‘The Animist’ even af voor we naar het meer power metal achtige ‘The Wolves’ Call’ gaan, zullen we dit maar Rhapsody op steroïden noemen? De hekkensluiter van het album wordt gevormd door ‘The Eyes Of The Mountain’ wat het best te omschrijven valt als de Siamese tweelingbaby van Eluveitie en Grand Magus.

Wind Rose heeft wederom een prachtig staaltje werk afgeleverd wat wellicht gewoon nog het best te beschrijven valt als Wind Rose. Ben jij een fan van Scandinavische folk en/of Europese power metal? Luisteren dan dit ding!

<< vorige volgende >>