Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Soulskinner - Descent To Abbadon

Soulskinner - Descent To Abbadon

Label : Xtreem Music | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Wilco : Deze Griekse band stond eerder bekend onder de naam Terra Tenebrae. Ze opereren echter al langere tijd onder de naam Soulskinner. De bandleden komen voor een deel uit bekende Griekse acts als Necromantia, Rotting Christ en Thou Art Lord. Dat suggereert black metal, maar daar is in het geheel geen sprake van. Dit is ouderwetse, vieze, plakkerige death metal. Het album kent een goed geluid, maar de old/school death klinkt toch alsof het is opgenomen in je oma┬┤s badkamer. Er hangt een hele treve, ouderwetse, muffe en onfrisse sfeer op dit album. Liefhebbers van echte old-school death metal vinden dat natuurlijk wel prima. Daarnaast klinkt de zanger alsof hij met oorsmeer aan het gorgelen is. Ja, ook heel trve. Maar goed, ouderwetsheid is natuurlijk geen garantie voor een kwaliteitsproduct, dat zie je maar aan Lada.

De muziek is degelijke, mid-tempo death metal zonder enige verrassing. Het kabbelt voort met af en toe een trage of snellere uitstulping. Allemaal heel aardig, maar nergens memorabel of opvallend. Op instrumentaal vlak is er weinig te genieten, niet dat het slecht is, maar nergens is er sprake van noemenswaardige acties. Hett zelfde geldt voor de grunt, die is degelijk, maar heel erg monotoon.
Omdat er geen momenten zijn die echt tot de verbeelding spreken lijken alle songs te veel op elkaar en slaat de verveling snel toe. Kortom; de sfeer klopt, het metal gevoel ook, maar het is te weinig aansprekend om er een echte aanrader van te maken.

<< vorige volgende >>