Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Morfin - Consumed By Evil

Morfin - Consumed By Evil

Label : F.D.A. Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : ‘Consumed By Evil’ is de tweede plaat van het Californische Morfin, na hun debuut uit 2014, ’Inoculation’. Vanaf de eerste drumklap, zaagriff en lompe groove van opener ‘Reincarnated’ is duidelijk dat de band – ondanks dat 50% van de lineup is vernieuwd - niet van plan is om ook maar iets te veranderen aan de eerder toegepaste succesformule.

Onvervalste Americana death dus, met nog altijd de vroege albums van Death en Obituary als ijkpunt. Op ‘Consumed By Evil’ hoor ik ook nog wel een dikke dot Pestilence terug, trouwens.
Gecontroleerde chaos, energie, hysterie, bot hakken, groovend zagen en de smerige schreeuw van zanger/gitarist Jesus Romero. Op ‘Inoculation’ kregen we een bass solo voor onze kiezen en ook ‘Consumed By Evil’ is voorzien van een (soort van) bass solo en een instrumentale track. De instrumentale track is gevarieerd en sterk genoeg, de bass solo voegt wat mij betreft niet echt veel toe en haalt de vaart uit het album. Al met al niks nieuws onder de Californische zon, gewoon weer een prima plaat van deze oldschoolers. Overall wel minder pakkend dan het debuut, daarom een iets lagere score. In mei komt de band samen met Rude naar Europa om ‘Consumed By Evil’ (en ‘Remnants’ van Rude) ook live te promoten. Gaat dat zien.

<< vorige volgende >>