Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Longhouse - II: Vanishing

Longhouse - II: Vanishing

Label : Eigen beheer | Archiveer onder post rock / post metal

Release type: Full-length CD

Lykle : Longhouse is niet alleen een gemeenschapsgebouw van de oorspronkelijke inwoners van Noord-Amerika, maar ook de naam van een band. Geïnspireerd door de geschiedenis en de cultuur van de voorouders van frontman Josh Cayer, brengt Longhouse op het tweede album ‘II: Vanishing’ vijf lange nummers op het snijvlak van post-metal, sludge en doom.

Opener ‘Hunter’s Moon’ doet aan Year Of No Light denken met loodzware riffs, maar toont een eigen gezicht door de toevoeging van black metal gekrijs. Dit is even wennen, maar uiteindelijk werkt het wel. Op titelnummer ‘Vanishing’ horen we meer groovy doom, maar het tempo blijft laag en de sfeer blijft grimmig. Wanneer ik na het derde nummer ‘Blood And Stone’ bijna besloten had dat ‘II: Vanishing’ een aardig, maar niet heel bijzonder album is, slaat Longhouse pas echt toe met de bezwerende klanken van ‘No Name, No Marker’ (zie video) en de ijzersterke afsluiter ‘The Vigil’ met cleane gastvocalen van J.D. Gobeil (Loviatar) en riffs die aan Ufomammut refereren.

‘II: Vanishing’ is in eigen beheer uitgebracht, maar ik kan me niet voorstellen dat Longhouse nog lang zonder label zal zitten. Dit is echt een kwaliteitsrelease en als Longhouse zo doorgaat, zal een uitnodiging voor Roadburn niet lang meer uitblijven.

<< vorige volgende >>