Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Isis (The Band) - Live VII 02.25.10

Isis (The Band) - Live VII 02.25.10

Label : Ipecac Recordings | Archiveer onder post rock / post metal

Release type: Full-length CD

Martin : Jakkes… dat ‘the band’ achter de naam slaat nergens op. Hoe groot zou de kans immers zijn dat iemand deze post hardcore band ooit verwart met de terroristische organisatie? Het is niet alsof iemand ooit zou kunnen denken dat ‘Live VII 02.25.10’ het werk is van radicale islamisten; die zouden een zondige release als deze immers vermijden als varkensvlees.

Isis (ja, ze zijn een band… no shit, Sherlock!) kapte er in 2010 mee. Men had zich in de jaren daarvoor al flink in de kijker gespeeld. Voor mij zijn ze echter altijd een beetje onder de radar gebleven. Isis was nooit echt heel origineel te noemen, maar dit postume live album laat echter wel zien dat de band uit sublieme muzikanten bestond. Goed, de cleane vocalen op deze live-opnames zijn niet echt om over naar huis te schrijven (wellicht was de ‘Unleashed In The East’ behandeling toch een goed idee geweest?), maar afgezien daarvan klinkt deze release echt magistraal. Qua spel en sound hoeft men zich helemaal nergens voor te schamen, en het is maar de vraag hoeveel bands in dit genre het voor elkaar zouden krijgen om zelfs in de studio al zo goed te klinken.
Isis zat eigenlijk precies tussen Neurosis en Tool in en had daarmee best een mooi plekje weten te veroveren. ‘Live VII 02.25.10’ laat zien dat deze band zeven jaar na dato nog steeds gemist wordt. Dat is knap.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

Meer informatie

<< vorige volgende >>