Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Beyond Our Ruins - A Dreadful Oath

Beyond Our Ruins - A Dreadful Oath

Label : Eigen beheer | Archiveer onder doom metal

Release type: Full-length CD

Elisabeth : Welkom in de onderwereld, in het rijk van verdriet, pijn en wanhoop. Wat een atmosfeer en wat voor emoties maken zich tijdens het luisteren van dit album in mij los. Ik kan je beloven, er komt nauwelijks een vonkje hoop in mij op!

De rit door de dieptes van je gevoelens begint eerst nog langzaam, maar laat je plotseling genadeloos in een diep en duister gat vallen welk niet van plan is je in de komende 52 minuten los te laten. Door de enorme variaties en composities word ik regelmatig op het verkeerde been gezet. Beheerst het ene moment nog de melodieuze doom het beeld, sluipt opeens een stukje black metal om de hoek om uit het niets door een vette death metal tank overrolt te worden. En kan het waar zijn? Het lijkt er bijna op alsof er tussendoor een klein lichtpunt te herkennen is, maar niets is daar! Je wordt meteen weer omlaag getrokken. Het is geniaal hoe dit allemaal tot een egale massa versmelt. De zang is erg gevarieerd en past altijd uitstekend bij de heersende sfeer. Het geschreeuw raakt je diep tot in je botten, de heldere zang is ruim voldoende en van het gegrunt kan zo menig death metal zanger nog iets leren.

Al met al vind ik het ongelofelijk dat dit pas het debuut van dit uit Noord-Brabant stammende kwintet is. Hiermee wil ik dan ook ontzettend voor het kippenvel bedanken. Ik heb enorm genoten!

<< vorige volgende >>