Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Vatican - March Of The Kings

Vatican - March Of The Kings

Label : Pure Steel Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

MoL : Vatican is band uit America die met korte tussenpozen en zelfs tijdelijk onder een andere naam een kleine tien jaar bestonden. Dat was in de periode ’85 tot ’94, waarin de band vier demo’s uitbracht.
In 2014 verschenen die demo’s op een compilatiealbum genaamd ‘Metalmorphosis’. Nu de band een contract voor drie albums heeft bij Pure Steel Records komen dan eindelijk full-lengthalbums, waarvan de eerste ‘March Of The Kings’ is getiteld.

Als je weet dat het eerste optreden van de band sinds de reünie was als opener van Liege Lord, weet je in welke hoek je het moet zoeken qua stijl, namelijk US metal. En logischerwijs komen ook hier zowel heavymetal- als powermetal aan bod. Dat gebeurt in prima nummers, waar de vaart er goed in zit. Het fundament ligt stevig met een dik geluid op bas en drums en de gitaarpartijen en vocalen klinken ook goed. Een compliment voor de productie. Wat dat betreft is het goed dat Vatican uit de mottenballen is gehaald. ‘March Of The Kings’ is gewoon een prima album!

<< vorige volgende >>