Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Enforsaken - The Forever Endeavor

Enforsaken - The Forever Endeavor

Label : Century Media | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Yvette : Terwijl In Flames zich alleen maar verder ontwikkelt, komen de bands die de muziek uit de begingperiode van In Flames willen nabootsen nog steeds als paddestoelen uit de grond gepopt. Enforsaken uit Chicago is een band die we onder deze champignons kunnen scharen. Dat klinkt misschien respectloos en moet wat gerelativeerd worden. Voor Amerikanen is deze Gothenburg namelijk zo gek nog niet...

"The Forever Endeavor” is het officiele debuutalbum van Enforsaken. Al in 2000 maakten zij een schijfje met zes nummers met de naam "Embraced By Misery”, maar die telt voor de handigheid even niet mee vindt de bio. Zoals reeds genoemd richt dit vijftal zich op het populaire Zweedse genre. Zanger Steven Sagala heeft hiervoor een uitermate geschikte stem. Opgefokt brult hij zich door de nummers heen. Als ondergrond hebben de gitaristen gezorgd voor een dikke laag gitaarkabaal. Inderdaad melodische, dubbele gitaren die gelijkenissen vertonen met IF. Al moet gezegd worden dat de riffs van Enforsaken net iets traditioneler klinken en er meer (en zeer knappe) solo's ten gehore worden gebracht. Enforsaken ragt lekker door, is niet vies van een dubbelbasepartijtje en geeft de luisteraar dus zeker geen kans om in te kakken. Het klinkt allemaal niet echt vooruitstrevend, maar in z'n soort weet Enforsaken er zeker iets van te maken. Dit komt mede door het feit dat "The Forever Edeavor” zeer netjes is afgewerkt. Het album is co-produced door Chris Djuricic en gemasted door James Murphy, die zich ook wel eens bezig heeft gehouden met onder meer Death, Obituary en Testament.

Niklas Sundin, bekend van zijn werk voor In Flames en Arch Enemy heeft de kunst voor op de cover verzorgd. Dit zegt misschien ook wel iets. Kijk, voor mij blijven de echte Zweden altijd nummer één. Maar zoek je het in de iets minder catchy hoek of houd je niet van de nieuwerwetse truuken die de vikingen op dit moment uithalen dan is Enforsaken zeker een gedegen alternatief. Met deze tien nummers kun je even vooruit!

<< vorige volgende >>