Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Sweeping Death - Astoria

Sweeping Death - Astoria

Label : Eigen beheer | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Wilco : Een beetje Ozzy, een beetje Pantera, een beetje power metal, wat thrash en een beetje Life Of Agony. Mijn moeder heeft me altijd geleerd dat als je allemaal niet passende puzzelstukjes in elkaar propt er geen fraai plaatje ontstaat. Deze Duitsers hadden beter ook naar mijn moeder geluisterd, want de heren gooien van alles op elkaar op hun debuut album ‘Astoria’.

Ik ben zoals verwacht niet onverdeeld enthousiast. Ik ben absoluut een voorstander van het mixen van verschillende stijlen, maar deze jongens hebben het niet op mijn manier gedaan. Het album heeft voor mijn gevoel een veel te luchtig, blij sfeertje. Waar het wat minder jolig wordt zijn er weer te veel hardcore invloeden naar mijn mening. Ik veer op bij de korte power metal passages en zelfs bij de stukken die erg aan Pantera doen denken. Vooral vocaal is de combinatie van stijlen geen succes. Het is ook te veel gevraagd voor één vocalist natuurlijk. Bij geen van de stijlen overtuigt deze man.

Toch is wel duidelijk dat we hier te maken met jongens die weten hoe metal gemaakt moet worden. De beheersing van de instrumenten is meer dan dik in orde. Eigenlijk is dat ook het gene wat het album nog een beetje redt. De solo’s laten horen dat hier een gitarist aan het werk is die meer kan. Het is echter te veel een ratatouille voor mij. Afwisseling troef, maar je kan ook overdrijven. Zelf noemen ze het progressieve thrash… ja, zo ken ik er nog wel een paar.

<< vorige volgende >>