Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Necroblood - Collapse Of The Human Race

Necroblood - Collapse Of The Human Race

Label : Iron Bonehead Productions | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Koen S. : Kniel en beef, gij miezerige niemendal, daar Satan u zal verzwelgen en u zal onderbrengen in de diepste krochten der hel, alwaar gij zult dienen om brandende toortsen van tien centimeter doorsnede te doven! Ziehier het gevoel dat het langverwachte debuut ‘Collapse Of The Human Race’ van de Franse black/death horde Necroblood oproept bij de eerste luisterbeurt. Na één demo, wat EP’s en een split met illustere bands als Necroholocaust en Weregoat is de tijd gekomen om dit zwartgeblakerde gedrocht los te laten op wat rest van de verdoemde mensheid!

Na een indoctrinerende satanische mis als intro barst de etterbuil letterlijk open: er wordt geknald, gehakt, geramd en gekletterd dat het een lieve lust is en waar dit voor sommigen als ‘oorverdovend’ beschouwd kan worden, is dat zeker niet het geval voor zij die wel eens met een glimlach om de mondhoeken luisteren naar de duistere tonen van Archgoat, Abominator of Prosanctus Inferi en consoorten. Het vuile ondergrondse zwavelgeweld wordt doorspekt met dubbele grafvocalen en de gitaren lijken wel in een kerker te zijn ingespeeld. De tragere passages zijn een welkome verademing tussen al dat snelle beukwerk, maar hebben wel degelijk toegevoegde waarde: luister maar eens naar het instrumentale ‘Essential Collapse’ dat makkelijk overeind blijft met z’n trage zompige gedreun. ‘Collapse Of The Human Race’ klinkt met momenten primitief, altijd rauw, zelden traag en meestal ruiger dan een orkaan windkracht tien. Het énige minpunt vind ik het drumgeluid dat bijwijlen te modern klinkt in dit barbaarse luisterspel.

Of deze mannen de ondergrond ooit zullen ontstijgen is twijfelachtig, maar afgaande op wat zij hier laten horen, is dat ook niet de bedoeling. Necroblood gaat het hele black/death gebeuren naar ongekende diepten sleuren de volgende jaren en dat kan ik alleen maar toejuichen. Deze schijf is een aanrader voor iedere fan van het genre en wordt het liefst beluisterd in een overdreven warme, vochtige kamer zonder ramen op een aftandse stereo met de volumeknop helemaal open. ‘Collapse Of The Human Race’ komt uit op cd via Amor Fati en op LP via Iron Bonehead.

<< vorige volgende >>