Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Absent In Body - Absent In Body

Absent In Body - Absent In Body

Label : Hypertension Records | Archiveer onder different metal

Release type: LP

Martin : Muziek moet voor zichzelf kunnen spreken. Namen doen er niet toe. Het is echter zowat onvermijdbaar om namen te noemen wanneer die namen zelf een geluid belichamen. ‘Absent In Body’ is het resultaat van een samenwerking tussen Scott Kelly (vooral bekend van Neurosis), Colin van Eeckhout en Matthieu Vandekerckhove (beiden vooral bekend van Amenra). Dat alleen al geeft een aardig idee van de richting die deze release inslaat.

De muziek op dit ene, 20 minuten durende nummer begeeft zich echter in meer onbekend, abstract terrein dan de ‘reguliere’ bands van dit gezelschap. ‘Absent In Body’ verenigt uitersten: enerzijds doen enigmatische, breekbare sfeerbeelden sterk denken aan Vandekerckhove’s Syndrome, maar het andere uiterste wordt gevormd door een naar industrial neigende muur van loodzware gitaren, overstuurde vocalen en noise, die niet zelfden aan Godflesh doet denken. Het contrast had nog iets zwaarder benadrukt kunnen worden als deze LP iets dynamisch had geklonken en ook iets meer kracht onderin had gehad, maar misschien maakt die beperkte dynamiek het er alleen maar dreigender op.

Het valt niet mee om een volledig beeld te vormen op basis van amper 20 minuten aan muziek, maar de indruk ontstaat dat ‘Absent In Body’ een verhaal te vertellen heeft. Als dit slechts het eerste hoofdstuk is van dat verhaal, dan kom maar op met de rest. Als dit echter ook al meteen het einde is, dan is het nog steeds de moeite waard om het verhaal te vertellen.

<< vorige volgende >>