Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Off The Cross - Divided Kingdom

Off The Cross - Divided Kingdom

Label : Suburban | Archiveer onder different metal

Release type: Full-length CD

Daniël : Off The Cross doet haar entree in de muziekwereld, en ze zit gelijk goed. Op het debuut ‘Divided Kingdom’ zitten er duidelijk invloeden uit alle richtingen bij, zodat er een grootse opera ontstaat waar alles in een oorverdovende symfonie bijeenkomt. ‘Divided Kingdom’ is dus een soort ‘unified anarchy’ van geluiden. Met een uitgebreid smaakpalet zoals deze, zit er voor ieder wel wat wils tussen.

Bij vrijwel alle metal liefhebbers zit je met een aantal stevige riffs wel goed, maar daarnaast heeft Off The Cross de vindingrijkheid van Devin Townsend en de pit van Unearth, maar tegelijkertijd het gevoel voor orkestratie als Kamelot. Het album lijkt immers op te delen in verschillende aktes, alle onderscheiden door interludia. Verschillende aktes brengen dan ook verschillende emoties met zich mee. Van vrij symfonisch (op ‘The Final Adjustment’) bewegen we naar bulderende death metal (op ‘Prophet’).

De kracht van het album zit er in dat ze ondanks de vele invalshoeken en ingemengde smaken toch een geheel blijft. ‘Divided Kingdom’ is een veelbewogen verhaal. En dat verhaal bekroon ik graag met een hartelijke aanbeveling. Het debuut van de Antwerpenaren is uit op 20 januari. Ga er snel achteraan!

<< vorige volgende >>