Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Superjoint - Caught Up In The Gear Of Application

Superjoint - Caught Up In The Gear Of Application

Label : Housecore Records | Archiveer onder punk / hardcore

Release type: Full-length CD

Remco Post : Superjoint is terug! Na een afwezigheid van tien jaar zijn ze weer actief en hoe. De oprichters Phil Anselmo, Jimmy Bower en Kevin Bond zijn gebleven, maar nieuw erbij gekomen zijn bassist Stephen Taylor (Philip H. Anselmo & The Illegals, Woven Hand, 16 Horse Power) en drummer Jose ‘Blue’ Gonzalez (Warbeast, Philip H. Anselmo & The Illegals).

Waar de oude Superjoint Ritual soms gewoon herrie was is er nu ruimte voor meer muzikaliteit, groovende riffs, snaarstrak en toch zonder de Superjoint sound te verliezen. “Pure brutal, pissed off hardcore with everything to prove” is het motto. Toch op nummers als ‘Asshole’ en ‘Receiving No Answer To The Knock’ hoor je de zuidelijke invloeden waar je toch ook de stijl van Down in kan herkennen, het is alleen allemaal een stuk(ken) steviger. Soms krijg je zo’n album binnen waar je enorm blij van wordt en dit is er een! De pauze om welbekende redenen heeft blijkbaar Phil zijn stem ook goed gedaan, want ook dat klinkt weer vol power en agressie en in de teksten komen echt werkelijk alle frustraties langs die je je ook maar kan bedenken.

Elf nummers met een speeltijd van net onder de 40 minuten is te kort voor een album als dit, maar je kan hem dan wel lekker vaak draaien. Vergeet de oude Superjoint albums, vergeet Philip H. Anselmo and The Illegals en check dit briljante album. Nu alleen nog hopen dat ze hiermee op tour gaan, en ja, mij zie je dan zeker daar.

<< vorige volgende >>