Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Primal Fear - Metal Is Forever

Primal Fear - Metal Is Forever

Label : Nuclear Blast | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: CD single

Ferdi : De nieuwe Primal Fear-cd 'Devils Ground' is elders in dit fijne periodiekje besproken. Bij een grote nieuwe plaat hoort natuurlijk ook een singletje. Want hoewel de markt voor cd-singles door het downloaden compleet is ingestort, zijn single-cd's nog steeds leuke collector-items voor de fan.

Bovendien is het nog altijd een mooi medium om op te sturen naar de radioprogramma's die aan metal doen. Radio is nog altijd een krachtig medium die een single verdient daarop een radio-edit (een kortere versie van een nummer, waarbij bovendien tijden het masteren de pieken en dalen in het geluid zijn verwijderd zodat de muziek over een FM-kanaal beter tot zijn recht komt).

Op deze single drie versies van het voor Primal Fear-begrippen typische 'Metal Is Forever': de albumversie, de radio-edit en een puike clip, af te spelen op één van Bill Gates' pretmachines. Het nummer zelf is voor Primal Fear begrippen typisch: een sterke riff, een sterk refrein en de markante vocalen van de Halford-wannabe Ralf Scheepers (ex-Gamma Ray). Leuk detail is het Hammerfall-koortje halverwege.

Dit kleinood is noch een essentiële aanchaf noch een mijlpaal in de metalgeschiedenis. Het is een leuk hebbedingetje voor de fans. Voor €2,50 te bestellen via de Nuclear Blast-pagina.


  Geen score

Deel deze review met je vrienden

<< vorige volgende >>