Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cynicon - Cybernetic

Cynicon - Cybernetic

Label : Spinefarm | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Peter B. : In 2000 werd er een band gevormd met de naam Cynicon, uit de overblijfselen van de black metal band Solemn. Cynicon neemt slechts één demo op en wekt meteen de aandacht van Spikefarm records. Na wat line-up wisselingen neemt deze Noorse band vervolgens hun debuut cd "Cybernetic” op in 2003.

Na slechts enkele momenten wordt het duidelijk dat we hier te maken hebben met een zeer open en brede productie. "Cybernetic” klinkt erg goed. Cynicon klinkt behoorlijk 'black metal' aan mijn oren, ondanks dat de band er een behoorlijke dosis electronica tegenaan gooit. Het past goed bij de muziek en vooral de sound van de cd wordt er dikker van als synths in de muziek zitten. De drums klinken echter wat te getriggered naar mijn zin, maar dat is uiteraard een kwestie van smaak.

Dus... wat is er mis met "Cybernetic” van Cynicon? Het is allemaal wat te plat. De nummers blijven niet echt hangen. Het klinkt allemaal goed maar de vonk slaat absoluut niet over. De band speelt strak, er zitten wat toffe nummers tussen met soms ook goede normale zang ("Intragalactic” is hier een mooi voorbeeld van) maar het is gewoon niet adembenemend.

<< vorige volgende >>