Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Domine - Emperor Of The Black Runes

Domine - Emperor Of The Black Runes

Label : DragonHeart Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

David : De afgelopen zeven jaar heeft Italië een opleving meegemaakt op het gebied van de metal. Er ging geen maand waarin diverse Italiaanse cd's uitkwamen, de één wat interessanter dan de ander. Anno 2004 lijkt het er op dat het merendeel van die bands óf van de aardbodem verdwenen is of gewoon niet meer aan het opnemen van nieuw materiaal toekomt. Niet Domine, dat met 'Emperor Of The Black Runes' hun vierde schijfje uitbrengt. De cd is een logische voortzetting van de vorige plaat 'Stormbringer Ruler' en voorgaande albums. Het is niet bijster vernieuwend of verrassend, maar de oerdegelijk uitgevoerde powermetal met veel bombast klinkt hoogst onderhoudend.

Afwisseling is er in ieder geval voldoende. Daarvoor zorgen nummers als het uiterst traditionele 'Battle Gods' (Of The Universe)' en 'True Believer', de akoestische, haast folky ballad 'The Forest Of Light' en mijn persoonlijke favoriet: het epische 'The Aquilonia Suite (part 1). Dit nummer is gebaseerd op de Conan boeken van Robert Ervin Howard en bevat verschillende passages die rechtstreeks uit de soundtrack van de film 'Conan The Barbarian' komen. Ook zangeres Leanan Sidhe is wederom van de partij op twee nummers, namelijk in het al eerder genoemde 'Forest Of Light' en de meest experimentele song van de cd 'The Sun Of The New Seasons'.

Er zijn ook minpunten te ontdekken. Zo zingt zanger Morby niet altijd even zuiver (alhoewel de man bij lange na niet zo irritant klinkt als sommige van zijn collega's in andere bands) en staat hij ook niet altijd even sterk in de mix. De productie op zich is van een redelijk niveau, maar haalt niet het niveau van bands als Rhapsody en Blind Guardian.

'Emperor Of The Black Runes' is een goede cd. Domine zal er geen originaliteitprijs mee winnen, maar bewijst dat ze nog steeds tot de top van de Italiaanse power metal scene behoren.

<< vorige volgende >>