Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Blood Duster - Blood Duster

Blood Duster - Blood Duster

Label : Season Of Mist | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sebastiaan : Het is ons allemaal bekend dat Blood Duster niet vies is van een potje onvervalste rock&roll. Zo ook op het laatste werk, 'Blood Duster', grabbelen de Australiërs regelmatig uit een bomvolle rockton. Misschien wel iets te regelmatig naar mijn idee. Hoewel het genitale album 'Yeest' ook een aardig gehalte muzikale multi-culti bevatte, overheerste daar (en terecht) het grind-gedeelte. Bij het beluisteren van dit album ligt de verhouding iets anders; het doet me af en toe zelfs denken aan 'Chapter 13' van het welbekende Gorefest. Hoewel ik één van de weinigen ben die dit een vermakelijk album vind, ben ik echter van mening dat het op 'Blood Duster' allemaal wel iets minder kan qua 'matigende' invloeden. Vooral het eerste gedeelte van de cd lijkt wat rustiger in verhouding tot de rest.

Maar goed, na deze, wellicht ietwat negatief geladen inleiding, wat positieve zaken. Ondanks mijn geouweneel wat betreft de overdaad aan rock&roll, is dit laatste schijfje wederom genitaal: brute sound, brute zang en uiteraard brute riffs. Want waar er gegrind wordt, wordt er ook gruwelijk gegrind. Voorbeelden daarvan zijn onder andere het gevoelige 'CockJunkie', 'VeganFeast' en het beukende 'OnTheHunt'. De rustigere 'ForThoseAboutToFuck' en 'SixSixSixteen' zijn eveneens aanbevelers.

Tijd voor wat aanvullende informatie. Naast de vijf idioten van Blood Duster zelf, vind je hier ook gastvocalen van Dave Evans (AC/DC) en Jay Dunne (28 Days) op terug. Een veelomvattend album dus. Of die veelomvattendheid ook voor het artwork geld is mij niet helemaal duidelijk. Daar ik alleen de promoversie in bezit heb, kan ik enkel spreken voor het coverartwork. Er moet daarbij helaas geconstateerd worden dat Season of Mist waarschijnlijk niet kon leven met de artistieke coverkeuze van de heren; vrolijke afbeeldingen van gemuteerde genitaliën zijn vervangen door een ouderwetse ambachtelijke cover. Jammer, daar het net die kleine details zijn die deze band kracht bijdragen. Wat eveneens bekend is bij de diehard fans, zijn de geheime tracks. Ik heb hier nog driftig naar gezocht (voor degene die 'Yeest' in z'n bezit heeft wellicht een hint), maar kon deze helaas niet vinden. Let wel: dit betekent niet dat ze er ook niet opstaan. Zoeken maar dus…

<< vorige volgende >>