Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Heavenly - Dust To Dust

Heavenly - Dust To Dust

Label : Noise Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

David : "Dust To Dust” is de derde cd van het nog relatief onbekende Franse collectief Heavenly, wiens vorige album '"Sign Of The Winner' dateert uit 2001. Nu ben ik niet bekend met hun eerste twee cd's en dus ook moeilijk kan gaan vergelijken. Maar wat ik op deze nieuwe cd 'Dust To Dust' hoor is best te pruimen.

Muzikaal gezien is wat de band doet niet zo heel verschillend van wat het merendeel van de power metal bands tegenwoordig doet: melodieuze speed metal met veel bombast. Het zorgt ervoor dat Heavenly qua geluid ergens tussen Edguy, Rhapsody en Gamma Ray inzit. De songs steken voor het merendeel behoorlijk in elkaar. Er is duidelijk moeite gedaan om wat variatie in de muziek te brengen, zodat je niet constant naar hetzelfde nummer denkt te zitten luisteren.

'Dust To Dust' is een concept album met een bloederig vampierverhaal als thema. Een opmerkelijke keuze voor een band uit dit genre. Dit thema verwacht je eerder bij een gothic groep of black metalband zou verwachten. Op zich is het niet slecht gedaan, maar de muziek is bij vlagen te vrolijk voor deze duistere thematiek.

Het spel van de muzikanten en de productie van de cd zijn van een hoge kwaliteit. Zanger Benjamin Sotto geeft bovendien een beste Tobias Sammet/Michael Kiske-imitatie. Het is jammer dat niet alle songs op de 75 minutenlange cd even goed weten te boeien. Toch kan 'Dust To Dust' uiteindelijk best wel bekoren en is de cd in zijn geheel een meer dan degelijke album.

<< vorige volgende >>