Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Temtris - Enter The Asylum

Temtris - Enter The Asylum

Label : Battlegod Productions | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Jori : Temtris omschrijft zichzelf als thrash/death metal. Even luisteren naar ‘Enter The Asylum’ leert ons dat de dame en heren van deze band dringend behoefte hebben aan een stukje zelfreflectie. Je kan dan ex-Mortal Sin drummer Wayne Campbell en ook ex-Mortal Sin gitarist Anthony Hoffman in de gelederen hebben, maar dat maakt van heavy metal nog geen thrash, laat staan death metal. De Australische groep was tot nu toe een onbekende van me, toch is dit ‘Enter The Asylum’ alweer het vierde album en de directe opvolger van ‘Shallow Grave’.

Het album bevat twaalf nummers inclusief intro en is een prettig samenraapsel van lekkere gitaar-georiënteerde metal. Nummers als ‘The Summoning’ en ‘Nightstalker’ zijn opgebouwd rond prima riffs die de songs body geven. Ondersteund door het krachtige drumwerk van Wayne staat het instrumentale deel van het huis. Zangeres Genevieve kan het echter niet bijbenen en haalt de kracht enigszins uit de muziek met haar frêle stemgeluid. De band probeert dit wat te repareren met hier en daar een growl, maar dit voegt bar weinig toe. Het soleerwerk door het duo “Hoff en Fox” (beide heren hebben de voornaam Anthony, vandaar) is dan wel weer heel prettig.

Het hele album is lekker afwisselend en er staan, op ballad ‘Lament’ na, eigenlijk geen zwakke nummers op. Met een betere zangeres hadden we hier een uitstekende plaat in huis, nu blijft het helaas wat in de middenklasse hangen.

<< vorige volgende >>