Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Axxis - Time Machine

Axxis - Time Machine

Label : AFM Records | Archiveer onder hardrock / aor

Release type: Full-length CD

Sjak : Het Duitse Axxis draait al heel wat jaartjes mee in de metal scene en heeft buiten Duitsland niet echt potten kunnen breken. Hun debuut 'Kindom Of The Night' verscheen al in 1988 en met 'Time Machine' zijn ze alweer toe aan hun tiende release. Nou moet ik zeggen dat het debuut en ook hun vijde album 'Matter Of Survival' wel aardig waren, maar over het algemeen is hetgeen wat Axxis op de wereld loslaat nou niet echt wereldschokkend te noemen.

Grootste beperking binnen Axxis is zanger Bernhard Weiss, die nu niet bepaald gezegend is met een schitterend stemgeluid. Live weet hij dat aardig te verdoezelen door een prima podiumpresentatie, maar in de studio komen zijn tekortkomingen behoorlijk aan het licht. De songs op 'Time Machine' klinken behoorlijk fris en volwassen, zeker ten opzichte van hun vorige studioplaat 'Eyes Of Darkness'. Zo is 'Lost In The Darkness' een lekkere snelle rocker en weten ook 'Angel Of Death', het titelnummer 'Time Machine' en 'Wind In The Night' behoorlijk te overtuigen.

Toch biedt Axxis te weinig kwaliteit om tot de betere melodieuze rockbands gerekend te kunnen worden. 'Time Machine' is typisch een plaat die na een luisterbeurt of tien geruisloos is de platenkast verdwijnt om er waarschijnlijk nooit meer uit te komen.

<< vorige volgende >>