Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Nightmare - Silent Room

Nightmare - Silent Room

Label : Napalm Records | Archiveer onder heavy / power metal

Release type: Full-length CD

Tormentor Erich : Soms als ik met een review begin voel ik wel eens wat compassie met de desbetreffende band. Dit was ook zo bij 'Silent Room' van Nightmare. Waarom? Omdat wel alle ingrediƫnten voor een goed hard rock/heavy metal album aanwezig zijn, maar omdat de vonk niet ontvlamt, er komt geen vuur zo te zeggen.

Zo heeft de zanger best een goede stem (hij klinkt ergens tussen Ronnie James Dio en Warrel Dane van Nevermore). De muzikanten beheersen hun instrumenten wel degelijk en over de productie (Terje Refsnes in de Soundsuite Studio) valt ook niet te klagen. Er is zelfs gebruik gemaakt van een koor en van dames zang, maar toch werkt het niet zoals het moet.

Okay, in een nummer als 'The Rise Of A Child' worden alle ingrediƫnten tot een behoorlijke song verwerkt en zet de gitaarsolo een puntje op de spreekwoordelijke i. Toch klinkt het geheel iets te gemakkelijk, iets te veel easy listening. Het navolgende 'Strange Connection' zou dan het niveau moeten optillen, maar deze song is daarvoor te standaard hardrock, men heeft dit al vaak genoeg gehoord. 'Travel In The Spheres Of Dreams' wordt dan weer interessanter vanwege de spannende sfeer die het nummer bezit, maar het hierop volgende 'Shades In The Night' is dan weer zo'n slappe semi ballad die te voorspelbaar is.

Dit kwalitatief op-en-neer-gevoel blijft gedurende de hele 55 minuten aanwezig en dit is dus niet leuk. Als je wat meer dan ik gesteld bent op melodieuze hard rock en heavy metal dan zul je het misschien niet met mij eens zijn, maar dat is de charme van muziek, je kan altijd gaan luisteren en voor jezelf beslissen.

Mocht je de schijf even onder de aandacht nemen, let dan ook even op de teksten. Nightmare heeft van 'Silent Room' een concept cd gemaakt die handelt over horror in verband met virtual reality en aanverwante games. In zoverre is het tenminste wel origineel.

<< vorige volgende >>