Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Cadaveria - Far Away From Conformity

Cadaveria - Far Away From Conformity

Label : Scarlet Records | Archiveer onder speed / thrash metal

Release type: Full-length CD

Evil Dr. Smith : Cadaveria was weer eens aan het wroeten geslagen in haar moestuintje. Een kleine twee jaar geleden had ze voor het laatst haar kruidentuintje aangeharkt, dus het raakte al weer een beetje overwoekerd. En terwijl ze stond te tuinieren mijmerde ze nog even terug aan de tijd dat ze nog vale vleermuizen bakte en paddenstoelensalades bereidde voor de Opera IX-coven. Maar onze toverheks keerde deze conjuratie een tijdje geleden de rug toe om zelfstandig haar toverdrankjes en kruidenrecepten samen te stellen. Haar eerste soloritueel was deze Italiaanse Eucalypta goed bevallen: met een zevental toverspreuken behekste de 'Shadow's Madame' maar liefst tienduizend volgelingen.

En terwijl onze toverkol zat te frunniken aan wat heksenkruid, kreeg ze weer inspiratie voor een nieuwe ceremonie. "Ja, het is weer de hoogste tijd voor wat zwarte magie", kraaide ze met een vette, duivelse grijns. Het witte wief pakte haar mand van gevlochten wilgentenen en met haar bezem tufte ze naar een nabijgelegen open plek. Daar begon ze driftig magische cirkels te trekken en declameerde ze onderwijl oude, occulte spreukjes tot de elementen en keek met een schuin oog naar de afnemende maan. Vervolgens pakte ze vanachter een grote, eenzame eik een grote, gietijzeren ketel en vulde deze met dauwwater en de inhoud van haar mand. En wat zat er in Anneke Tanneke Toverheks' haar kruidenmandje? Duitse tamarisk, schaduwkruiskruid, engelentrompet, smeerwortel, absintalsum, Cristoffelkruid, wonderboom, oleander, stinkend nieskruid, vingerhoedskruid, Indische alruinwortel en tenslotte nog een snufje gevlekte scheerling en wat wolfskers voor de smaak.

Mevrouw De Heks was driftig aan het roeren en hoe meer kruiden ze in de pot stopte, des te indringender en scherper werden de giftige dampen die uit de ketel opstegen. "Hoei, dit wordt een pittig goedje" en de Zwarte Madam roerde vermakelijk met haar bezwerende, knokige vinger in de pan met pruttelende soep. Vervolgens sprak de feeks met bewierookte, krasse stem een aantal toverspreuken uit. ”Door heggen en hagen en hax pax max Deus adimax" et viola: klaar was de heksenketelsoep. "Effekes proeven" en voorzichtig slurpte de vrouwelijke evenknie van Garcamel van haar vers gezette brouwseltje. "Alle zwarte kattenharen op een etterende neuswrat, dit smaakt naar rottende cadaverialijkjes! Helemaal goed, dus!" en ze maakte een vrolijk heksendansje. De Wicca trommelde vlug haar club paganistvriendjes bij elkaar en doopte haar nieuwe invocaties om tot 'Far Away From Conformity'. Handenwringend verkneukelde de Nevelhekse zich al op de grote hordes slaafse volgelingen die in de ban van haar nieuwe tovervloeksoep zouden vallen.

Hoog en groots waren haar kabbalistische verwachtingen alsof ze al tot de nieuwe Miss Grand High Witch was uitgeroepen, maar ze had zich in een ding deerlijk vergist: ze had de verkeerde toverspreuken gebruikt. En te achterhaalde. Ook in Italiaanse heksenkringen staat de tijd niet stil en worden de verwachtingen iedere keer opgeschroefd. En waar het de vorige keer nog naar een infectueuze, magische samenzwering smaakte, daar proefde het soepje nu als een sopje van eenzijdige, ietwat muffige horror thrash. Het smaakt op zich niet slecht, verre van dat, maar de kraak en smaak is wel verdwenen. Zeker vergeleken met haar vorige rituele ketel-a-soup. De gif mist deze keer zijn uitwerking. Misschien waren de kruiden ook te oud? Madam Mikmak moet maar eens vragen aan de Oude Wijzen der Death SS hoe de incantaties nu precies uitgesproken dienen te worden en misschien dat ze wat meer variatie in haar kruiden en specerijen kan toepassen. Of misschien zelfs schoorvoetend terug keren naar haar oude metgezellen, wat in vroegere tijden garant stond voor een stukje mysterieuze magie. Want Opera IX's leven is, zo zonder Cadaveria, te ligt in de heksenwaag bevonden en Cadaveria zelf is als Hermione Granger zonder Harry Potter.

<< vorige volgende >>