Listen live to Radio Arrow Classic Rock
The Storyteller - Tales Of A Holy Quest

The Storyteller - Tales Of A Holy Quest

Label : Black Lodge | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

Ferdi : Met 'The Storyteller' maakte de gelijknamige Zweedse band in 2000 een spetterende entree in de power metalscene. Maar met de tweede cd 'Crossroads' kwam de klad wat in de muziek. De zang en het gitaarwerk waren wel goed, maar de spanningsboog en het muzikale avontuur ontbrak. Die twee factoren zijn op de cd 'Tales Of A Holy Quest' ten overvloede aanwezig zijn, wat de derde cd van The Storyteller tot een sterke eigentijdse power metalplaat maakt.

Wat deze band onderscheidt is dat ze zich niet beperken tot metal alleen, maar ook invloeden uit de folk opnemen. Niet zo gek natuurlijk als je bedenkt dat de band in 1995 begon als pure folkband waar rond 1997 pas elektrische gitaren bij kwamen kijken. De folkinvloeden horen we op deze cd terug in 'Trails Of Blood' een episch nummer met niet alleen rollende drums maar ook fluit, middeleeuwse sferen en heldhaftige stukken.

Door deze benadering blijft de band wars van clich├ęs. Tuurlijk, als je wil kan je beredeneren dat 'Conviction' klinkt als de oudere Manowar en dat 'Seed Of Lies' een voorspelbare opener is. Plausibel. Later op de cd kom je echter de grootste pareltjes tegen zoals het epische 'Blinded Eyes' of het semi-akoestische 'The Mass'.

Al met al maakt dit de derde cd van The Storyteller hun beste tot nog toe. Liefhebbers van intelligente, vooruitstrevende power metal als Blind Guardian en Falconer hebben er met 'Tales Of A Holy Quest' een toppertje bij.

<< vorige volgende >>