Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Al Namrood - Diaji Al Joor

Al Namrood - Diaji Al Joor

Label : Shaytan Productions | Archiveer onder black metal

Release type: Full-length CD

Kevin : Hoeveel metal bands uit Saoedi Arabië ken jij? Ik kende er geen, maar met Al Namrood is daar verandering in gekomen. En dan is het ook nog eens een black metal band met teksten over Oosterse occulte zaken en anti religieuze thema`s, iets waar in hun thuisland de doodstraf op staat.

Deze band heeft de zero tolerance houding die black metal moet hebben, ze doen geen enkele concessie wat betreft hun muziek, iets wat in dit geval een blijk van moed is, gezien de omstandigheden. Dit was in het verleden met het begin van de tweede golf black metal bands ook zo. Geen concessies, ongeacht de gevolgen, dat is de ware passie die deze band ook bezit. De muziek zelf is een mix tussen black metal en oosterse muziek, inclusief traditionele instrumenten en doet qua sfeer aan Melechesh denken. De productie is niet geweldig, maar als je alles in het geheim moet doen en zelfs het hebben van opname apparatuur of een gitaar al riskant is kan ik het de band niet aanrekenen.

Ik vind dat de band een zeer unieke stijl heeft en dat ‘Diaji Al Joor’ een erg sterke plaat is. Dit album verdient de aandacht van iedere metalhead, al was het maar omdat deze gasten er hun leven voor wagen.

<< vorige volgende >>