Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Insision - Terminal Reckoning

Insision - Terminal Reckoning

Label : Sevared Records | Archiveer onder death metal / grindcore

Release type: Full-length CD

Sicktus : Insision beschouwd zichzelf als het brutal death antwoord op alle in hun ogen veel te melodieuze death die de afgelopen jaren in Zweden wordt gemaakt. De band speelt onversneden brutal death, duister en compromisloos. 'Terminal Reckoning' is de vierde langspeler van de band en het eerste album sinds de line-up in 2014 flink op de schop ging. Buiten dat is het de eerste Insision full-length plaat in zo'n 8 jaar, aangezien 'Ikon' uitkwam in 2007.

Op 'Terminal Reckoning' presenteert de band zich echter als vanouds: lomp en bruut, op volle snelheid, grindend, blastend, laaggestemd en zwaar. Dit is bepaald geen easy listening death metal. De baspartijen zijn lomp, maar bevatten subtiele details, datzelfde geldt voor de rappe drums. De gitaren zetten de (laaggestemde) toon voor de plaat: onverbiddelijkheid gekoppeld aan complexiteit, met hier en daar een solo. Als de poot sporadisch van het gas gaat (zoals op 'Old Ways') komt de zwaarte van de band pas echt goed naar voren.

Overall doet de plaat denken aan het meer rechtoe-rechtaan werk van Morbid Angel en Immolation, maar dan in een lompe Zweedse make-over met vlagen oude Finse lompheid (Demigod) en intensiteit (Abhorrence). Manco: de technische, blastende brute death verzuipt hier en daar enigszins op de momenten dat de - ook wat eentonige - vocalen de boel in de mix teveel wegdrukken.

<< vorige volgende >>