Listen live to Radio Arrow Classic Rock
Majesty - Reign In Glory

Majesty - Reign In Glory

Label : Massacre | Archiveer onder

Release type: Full-length CD

David : "Manowar in overdrive” is zowat het eerste wat door je hoofd schiet tijdens de beluistering van "Reign In Glory”, alweer het tweede album van het Duitse Majesty. Is de band in eigen land al zowat de lucht ingeprezen alsof het een nieuwe revelatie betreft in het "true metal” genre, moet ik me echter toch wat gematigder opstellen.

Grote veranderingen zijn er niet doorgevoerd sinds hun vorige album, hetzij dat een zekere Rolf Munkes tot de band is toegetreden als lead-gitarist (en zich ook behoorlijk van zijn taak kwijt) en Tarek Maghary zich tegenwoordig dus uitsluitend concentreert op de zang, iets waar hij overigens nog steeds behoorlijk middelmatig op scoort.

Ook de songs verschillen niet al te veel van wat je al op "Swords & Sorcery” te horen kreeg, al durft Majesty tegenwoordig ook wat regelmatiger het gaspedaal volledig in te trappen, iets wat je kunt merken in "Heavy Metal Battlecry” en "Defender Of The Brave”, die je als de twee beste songs van de cd zou kunnen beschouwen. Over het algemeen is alles echter veel te voorspelbaar, clichématig en gewoon te saai om te overtuigen en naar het einde van de cd toe daalt de kwaliteit van de nummers ook nog eens behoorlijk . Tja, en over het hele imago en de teksten moet je het natuurlijk helemaal niet meer hebben. Alles is simpelweg te overdreven en vaak gewoon op het belachelijke af en het is dan ook behoorlijk moeilijk om de band zelfs maar een beetje serieus te nemen (absolute dieptepunt is overigens "Into The Stadiums” - dit nummer is gewoon zo slecht dat zelfs de gemiddelde Manowar fan zich er een breuk om zou lachen).

Neen, met "Reign In Glory” zie ik de band echt nog niet "Into The Stadiums” geraken want hoe je het ook draait of keert, waar Majesty mee voor de dag komt is nog steeds gewoon zwaar middelmatig. Laten liggen!

<< vorige volgende >>